Składniki:
(duża porcja dla gości)
Sposób przygotowania:
(duża porcja dla gości)
- 1 pierś z kurczaka
- 3 zupki chińskie o smaku kurczaka (najlepiej vifon złoty kurczak)
- 1 por
- 1 czerwona papryka
- 4-5 ogórków konserwowych
- kukurydza w puszce
- 2 ząbki czosnku (lub czosnek granulowany)
- sól
- pieprz
- vegeta lub przyprawa do kurczaka
- ok. 4 łyżki majonezu
1. Zupki chińskie wraz z dołączonymi do nich przyprawami zalewamy wrzątkiem (wody tylko tyle by zakryła makaron).
Miski z zupkami przykrywamy talerzykami i czekamy aż makaron wchłonie całą wodę
2. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawami i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem
3. Paprykę, ogórki i pora drobno kroimy. Przekładamy do dużej miski. Dołączamy pozostałe składniki - odsączoną kukurydzę z puszki, makaron z zupek, kurczaka. W osobnej miseczce mieszamy 4 łyżki majonezu z solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (lub przepuszczonym przez praskę). Przyprawiony majonez dokładnie mieszamy ze składnikami sałatki.
w moim wykonaniu, przygotowanie wygląda inaczej , makaron gotuje osobno a przyprawy wrzucam do sałatki do tego dodaje 6 jajek ugotowanych w kostkę, i używam vifona czerwonego ostrego
OdpowiedzUsuń