Składniki:
- 1 kartonik (500g) mleka skondensowanego niesłodzonego
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka niebieska
- 3 szklanki wrzątku
- 2 paski startej drobno białej czekolady
- Forma ok. 24x13 cm
1. Galaretki rozpuszczamy dokładnie w osobnych miseczkach, każdą w szklance wrzącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
2. Dobrze schłodzone w lodówce mleko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy mikserem tak, by się lekko spieniło.
3. Spienione mleko dzielimy na 3 równe części (do 3 misek), do każdej dodajemy po jednej rozpuszczonej galaretce (ma być chłodna, ale jeszcze płynna) i miksujemy.
3. Spienione mleko dzielimy na 3 równe części (do 3 misek), do każdej dodajemy po jednej rozpuszczonej galaretce (ma być chłodna, ale jeszcze płynna) i miksujemy.
Kolorowo zawrót głowy :) super
OdpowiedzUsuńA może być mleko skondensowane słodzone?
OdpowiedzUsuńtak, ciasto będzie słodsze.
OdpowiedzUsuńco zrobić, jeśli mleko się nie spieniło? mimo wszystko wyjdzie ciasto?
OdpowiedzUsuńczy to wina tego, że mleko nie było do końca schłodzone?
Ja czasami robię z normalnego mleka i też wychodzi super.
OdpowiedzUsuń