Składniki:
- 1 woreczek ryżu białego
- ok. 200 g szynki
- ok. 200 g sera żółtego
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 3 ogórki kiszone
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu
2. Szynkę, ser żółty, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szczypiorek drobno siekamy
2. Szynkę, ser żółty, paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Szczypiorek drobno siekamy
3. Wszystkie składniki łączymy w dużej salaterce, dodajemy doprawiony solą i pieprzem majonez, dokładnie mieszamy
Moja sałatka ryżowa jest zwykle z tuńczykiem. Ta propozycja też mi się bardzo podoba. Super :)
OdpowiedzUsuń