Składniki:
- 2 budynie malinowe
- 600 ml mleka
- 1 galaretka owoce leśne
- 2 rolady truskawkowe (2x 300g)
- forma 24x13 cm
1. Rolady pokroić na kawałki ok 0,7 - 1,0 cm grubości (9 kawałków na spód, 9 kawałków na wierzch, po 2 kawałki na front i tył, po 3 kawałki na boki) łącznie 28 kawałków
2. Budynie przygotować w 600 ml mleka wg przepisu na opakowaniu. Do ciepłego gotowego budyniu wsypać całą galaretkę i rozmieszać do jednolitej masy. Pozostawić do ostygnięcia.
2. Budynie przygotować w 600 ml mleka wg przepisu na opakowaniu. Do ciepłego gotowego budyniu wsypać całą galaretkę i rozmieszać do jednolitej masy. Pozostawić do ostygnięcia.
3. Pokrojone kawałki rolady ułożyć w formie (spód i boki), następnie wypełnić masą budyniową i ułożyć wierch z kawałków rolady.
5. Całość wstawić do lodówki do stężenia.
Jakie to ładne! :) Oczywiście, jakby chcieć samemu piec te rolady... to zeszłoby trochę dłużej. Dlatego bardzo podoba mi się ten pomysł, zwłaszcza, że mam znajomą cukierenkę, w której pieką świetne :D Wykorzystam
OdpowiedzUsuń