Składniki: na 12 dużych ciastek
Sposób przygotowania:
1. Do rozpuszczonego masła dodajemy jajka i cukier, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy do utworzenia ciasta. Na koniec dodajemy płatki czekoladowe (lub pokruszoną czekoladę), mieszamy. Jeżeli ciasto wydaje nam się zbyt gęste, dodajemy odrobinę mleka.
2. Ciasto dzielimy na 2 części. Z pierwszej części formujemy podstawy ciasteczek i układamy je na blasze. Na wierzch kładziemy płaską łyżkę stołową kremu czekoladowego. Z drugiej części formujemy wierzchnią warstwę ciastek.
3. Ciastka Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 12 minut. Gotowe ciacha można posypać cukrem pudrem.
Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy do utworzenia ciasta. Na koniec dodajemy płatki czekoladowe (lub pokruszoną czekoladę), mieszamy. Jeżeli ciasto wydaje nam się zbyt gęste, dodajemy odrobinę mleka.
2. Ciasto dzielimy na 2 części. Z pierwszej części formujemy podstawy ciasteczek i układamy je na blasze. Na wierzch kładziemy płaską łyżkę stołową kremu czekoladowego. Z drugiej części formujemy wierzchnią warstwę ciastek.
3. Ciastka Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 12 minut. Gotowe ciacha można posypać cukrem pudrem.
Cudownie czekoladowo! Jak już podjadać to rozpustnie! :D
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuń