10 minut i gotowa! Idealna lekka sałatka grillowa w przepysznym wydaniu. Musisz zrobić. Posmakuje każdemu.
Składniki:
- 2 sałaty lodowe średniej wielkości
- pomidorki koktajlowe 250 g
- 2 opakowania mozzarelli w kulkach
- słoik zielonych oliwek (zwykłych lub nadziewanych pastą paprykową)
- 1 czerwona cebula
- 1 opakowanie sosu greckiego - sos przygotować wg przepisu na opakowaniu
1. Liście sałaty porwać na kawałki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy, można pokroić na połówki. Cebulę posiekać w piórka. Oliwki odsączyć z zalewy.
Faktycznie ekspresowa :) Przyda się na rozpoczęcie sezonu grillowego- jeszcze przede mną :)
OdpowiedzUsuńMuszę się chyba wybrać nad Odrę na grilla i koniecznie zrobię taką sałatkę.
OdpowiedzUsuń