Składniki na 5 porcji:
- naczynie żaroodporne ok. 2,5 l pojemności
- rękaw do pieczenia
- mięso drobiowe: udka z kurczaka bez kości 500 g
- 3 cukinie średniego rozmiaru
- 3 marchewki średniego rozmiaru
- 2 cebule żółte
- 1 cebula czerwona
- 5 ziemniaków
- przyprawy:
zioła prowansalskie,
oregano,
tymianek,
bazylia,
sól,
pieprz,
czosnek granulowany
1. Naczynie żaroodporne wyłożyć rękawem do pieczenia (przekroić górną stronę, by utworzył nam się prostokąt).
- warstwa cukinii,
- warstwa kartofli,
- warstwa marchewek,
- warstwa cebuli białej,
- mięso drobiowe,
- warstwa kartofli,
- warstwa cukinii,
- warstwa cebuli żółtej i czerwonej
pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda bardzo smakowicie. Muszę wypróbować to danie w swojej kuchni.
OdpowiedzUsuńMniaaam! Jak to danie fenomenalnie wygląda. Mam nadzieję, że jest równie pyszne, na jakie wygląda.
OdpowiedzUsuńCzy zamiast rekawa mozna uzyc normalnego naczynia żaroodpornego z przykrywa?
OdpowiedzUsuńTak, można również bez rękawa (w rękawie mięsko jest super delikatne)
UsuńCzy zamiast rekawa mozna uzyc normalnego naczynia żaroodpornego z przykrywka?
OdpowiedzUsuń