Wyjątkowo smaczny! Pasztet z cukinii, z dodatkiem sera żółtego. Coś niesamowicie dobrego w kilka chwil.
Składniki:
- 1,5 szklanki cukinii utartej na grubych oczkach
- 1,5 szklanki bułki tartej ( + garść do posypania wierzchu)
- 200 g startego sera żółtego
- 1 cebula utarta lub pokrojona w kosteczkę
- 4 jajka
- garść posiekanej natki pietruszki
- 1 szklanka oleju
- płaska łyżeczka przyprawy typu Vegeta
- sól i pieprz do smaku
- forma ok. 29x16 cm
1. Oddzielamy żółtka jajek od białek. Żółtka roztrzepujemy mikserem. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Robiłam, wyszedł super, będę robić często bo przepis mega prosty a pasztet przepyszny.
OdpowiedzUsuńJa też taki robię ale z dodatkiem wątróbki drobiowej. Pycha!
OdpowiedzUsuń