Składniki:
Sposób przygotowania:
- 6 placków tortilla
- 2 konserwy gulaszu angielskiego (2x300g)
- 1/2 cebuli
- 1/2 czerwonej papryki
- 2-3 ząbki czosnku
- ok. 70 g parmezanu
- ok. 1 l sosu pomidorowego (sos kupiony gotowy lub własny)
- bazylia (opcjonalnie)
- odrobina oleju
1. Paprykę pokroić na długie paski i podsmażyć na patelni z olejem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Mięso z konserw przełożyć do miski, wymieszać z cebulą i czosnkiem. Na placki tortilla nakładać farsz z mięsa oraz po 3 paski papryki i cienki plaster parmezanu. Placki z farszem zwinąć w rulony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość zalać sosem pomidorowym (może być doprawiony bazylią).
Przygotujesz w 20 minut, ale pieczesz godzinę ...
OdpowiedzUsuń