- 1 nieduża główka sałaty lodowej
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 ogórek
- ok. 250 g pomidorków koktajlowych
- ok. pół szklanki oliwy z oliwek
- przyprawa do sałatek, sól, pieprz do smaku
1. Liście sałaty porwać na kawałki, ogórka obrać i pokroić w półplasterki, pomidorki przekroić na połówki. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki. Do oliwy dodać przyprawy, wymieszać.
2. Wszystkie składniki połączyć w dużej salaterce, zalać sosem i delikatnie wymieszać.
2. Wszystkie składniki połączyć w dużej salaterce, zalać sosem i delikatnie wymieszać.
Uwielbiam sałatki warzywne. A tym bardziej z jajkiem i sałatą. Przepis przypadł mi do gustu i zrobię ja na pewno w weekend. Lekka przekąska.
OdpowiedzUsuń