- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek rzodkiewek
- pęczek koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki wody
- sól, pieprz do smaku
1. Pekinkę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, ogórka i rzodkiewki pokroić w pół-talarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Koperek drobno posiekać.
2. Wszystkie składniki połączyć w salaterce, zalać sosem przygotowanym z podanych składników, wymieszać.
2. Wszystkie składniki połączyć w salaterce, zalać sosem przygotowanym z podanych składników, wymieszać.
jaki ten sos z czego ??
OdpowiedzUsuńsos:
Usuń3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
sól, pieprz do smaku
A może być olej lniany?
OdpowiedzUsuń