Truskawka - najlepsze ciasto z truskawkami

Delikatna masa z truskawkami i słodki kajmak na miękkim biszkopcie. Łatwe w przygotowaniu, przepyszne w smaku! Idealne!
Składniki:
    Blat biszkoptowy:
    • forma 24x24
    • 2 jajka
    • 1/3 szklanki cukru
    • 1/2 szklanki mąki
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • + kilka łyżek masy kajmakowej do posmarowania gotowego biszkoptu
    Masa śmietankowa:
    • 400 g śmietanki 36% 
    • 1 galaretka truskawkowa
    • szklanka wrzątku
    • 3 łyżki cukru pudru
    • ok. 20 truskawek
    Wierzch:
    • 1 galaretka truskawkowa
    • 500 ml wrzątku
    Sposób przygotowania:
    1.Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Do ubitych jajek stopniowo dosypywać przesianą z proszkiem mąkę. Szybko, ale delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec w temp. 180 stopni przez około 25 min. Gotowy biszkopt odstawić do ostygnięcia.
    2.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i ostudzić. Ubić schłodzoną śmietankę, dodać cukier, zmiksować. Następnie, cały czas ubijając, dolewać powoli ciurkiem zupełnie przestudzoną (ale płynną) galaretkę.
    3. Na biszkopcie rozsmarować warstwę masy kajmakowej i ustawić na niej truskawki (spodem do góry). Na truskawki wyłożyć masą śmietankową. Całość wstawić do lodówki, by masa stężała.
    4. W 500 ml wrzątku rozpuścić galaretkę, gdy ostygnie i zacznie tężeć, zalać nią wierzch ciasta. Całość ponownie wstawić do lodówki celem całkowitego stężenia.