Składniki:
Sposób przygotowania:
- 1/2 główki białej kapusty
- 1 duża marchew
- 1/2 cebuli
- garść posiekanego koperku
- 3 łyżki oliwy/oleju
- 1 łyżeczka cukru
- 1 i pół łyżeczki octu
- pieprz, sól
1. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce, cebulę pokroić w kostkę.
2. Kapustę, marchewkę i cebulę połączyć w misce, posolić i wymieszać dokładnie rękoma. Odstawić na 10-15 minut, a następnie odcisnąć z soku. Dodać koperek oraz sos przygotowany z wymienionych składników, całość ponownie dokładnie wymieszać.
2. Kapustę, marchewkę i cebulę połączyć w misce, posolić i wymieszać dokładnie rękoma. Odstawić na 10-15 minut, a następnie odcisnąć z soku. Dodać koperek oraz sos przygotowany z wymienionych składników, całość ponownie dokładnie wymieszać.
pycha!
OdpowiedzUsuń