Składniki:
- 1 szklanka makaronu (np. muszelki)
- ok. 200 g szynki
- 1 puszka ananasa
- 2 czerwone papryki
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki syropu ananasa (z puszki)
- sól i pieprz do smaku
1. Makaron ugotować wg przepisu z opakowania, odsączyć. Szynkę, papryki i odsączonego z syropu ananasa pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać (odłożyć odrobinę do posypania wierzchu sałatki).
2. Wszystkie składniki połączyć w dużej salaterce. Zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Całość wymieszać. Wierzch sałatki posypać szczypiorkiem.
2. Wszystkie składniki połączyć w dużej salaterce. Zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Całość wymieszać. Wierzch sałatki posypać szczypiorkiem.