Składniki:
- 1 brokuł
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- ok. 150 g boczku
- ok. 200 g sera gouda
- garść ziaren słonecznika
- sos:
- 2 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz do smaku
1. Brokuł umyć i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, podzielić na różyczki. Jajka pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w paski i podsmażyć na suchej patelni. Goudę zetrzeć na grubszej tarce. Ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni.
2. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem i odrobiną soli, wymieszać.
3. Wszystkie składniki zalać sosem, całość delikatnie wymieszać.
2. Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem i odrobiną soli, wymieszać.
3. Wszystkie składniki zalać sosem, całość delikatnie wymieszać.
Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWszystko jak widać jest apetyczne:)
OdpowiedzUsuń