Super surówka z pekinki i papryki

Przygotujesz migiem! Kapusta pekińska plus kolorowa papryka - pyszny dodatek do drugiego dania. Smacznego :)
Składniki:
  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
sos:
  • 3-4 łyżki oleju/oliwy
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Kapustę pekińską poszatkować. Papryki pokroić w drobne paseczki, dodać do kapusty. Przygotować sos: olej połączyć z wodą i octem, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Składniki zalać sosem, dokładnie wymieszać. Surówkę odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.

2 komentarze:

  1. apetyczna, idealna na co dzień i na rózne okazje :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Przeważnie robię taką do obiadów, zachęca moje dzieci kolorami

    OdpowiedzUsuń