Pełna witamin prosta surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukurydzy. Zdrowy dodatek do obiadu, idealny na sezon jesienno-zimowy.
Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- kukurydza z puszki, ok. 200 g
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować i osolić, aby zmiękła. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do kapusty. Surówkę doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać.
A u mnie w domu nie lubią czerwonej kapusty. No szkoda
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tą surówkę, Latem jemy ją stosunkowo często
OdpowiedzUsuńPodobnie robię surówkę z białej kapusty czy selera .
OdpowiedzUsuńKocham czerwoną kapustę . Surówka jes ok.
OdpowiedzUsuń