Surówka z czerwonej kapusty babuni


Królowa surówek - zdrowa, smaczna i uniwersalna! Wspaniale dopełni smak każdego dania. Zapisz przepis!
Składniki:
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oleju/oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz cytrynowy
    Sposób przygotowania:
    Kapustę poszatkować, posolić i odstawić, aby zmiękła. Jabłko i marchew zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w kosteczkę. Składniki połączyć z kapustą. Sok z cytryny, olej i cukier wymieszać, dodać do surówki. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut, aby smaki się przegryzły.




    1 komentarz: