Składniki:
- 1 kostka masła (250 g)
- 1/2 szklanki mleka (płynnego)
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka w proszku
- 2 łyżki kakao
- 1 opakowanie wafli
1. Masło, płynne mleko i cukry umieścić w garnku, rozpuścić na ogniu mieszając (nie gotować). Do lekko ostudzonych składników dodać mleko w proszku, kakao oraz jeden rozkruszony drobno wafel. Dokładnie wymieszać.
2. Gotową masą przełożyć pozostałe wafle. Całość zawinąć w papier/folię, cały wierzch obciążyć (np. deską z książkami) i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
2. Gotową masą przełożyć pozostałe wafle. Całość zawinąć w papier/folię, cały wierzch obciążyć (np. deską z książkami) i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Najlepsze domowe
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuń