Składniki:
Sposób przygotowania:
- ok. 200 g makaronu (np. świderki)
- pojedynczy filet z piersi kurczaka, ok. 250 g
- olej do smażenia
- 1 czerwona papryka
- 4-5 ogórków konserwowych
- mała puszka kukurydzy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować wg przepisu z opakowania, odsączyć. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem (można też dodać vegety) i usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Paprykę pokroić na paseczki, ogórki w kostkę lub talarki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć w dużej salaterce i zalać sosem majonezowo-musztardowym. Całość wymieszać.
Ale fajna nazwa bloga ;)
OdpowiedzUsuńDzięki 😁
Usuń