Wspaniały i szybki w przygotowaniu rodzinny obiad! Soczyste, pachnące podudzia pieczone na młodej kapuście. Każdy bierze dokładkę!
Składniki:
Sposób przygotowania:
- 10 podudzi z kurczaka
- główka młodej kapusty
- 1 marchewka
- 1/2 cebuli
- 1/2 szklanki wody
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę. Warzywa wymieszać ze sobą i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Podudzia natrzeć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem i ułożyć na kapuście. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 1 godzinę pod przykryciem, następnie odkryć i piec jeszcze przez 25 min. Podawać z ziemniakami.
Wyszedł wspaniale, polecam wszystkim.
OdpowiedzUsuńTeż zrobiłam, udka wyszły mięciutkie, a kapusta przepyszna, służyła za surówkę więc nie musiałam dodatkowo jej robić :)
OdpowiedzUsuńrobiłam wszystkim smakowało pycha polecam
OdpowiedzUsuńPychotka....Polecam.
OdpowiedzUsuńPolecam jest przepyszne.
OdpowiedzUsuń