Idealny deser nie tylko na letnie, upalne dni. Szybki sernik na zimno, pachnący wanilią i malinami. Taki jak chcesz - po prostu pyszny!
Składniki:
Sposób przygotowania:
- herbatniki ok. 250g
- 1 kg serka waniliowego w wiaderku
- niepełna szklanka cukru pudru
- 4 płaskie łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki wrzątku (do żelatyny)
- 3 garście malin
- 2 galaretki, smak agrestowy
- forma: 24x24 cm
Sposób przygotowania:
1. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, odstawić do wystudzenia. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć herbatniki.
2. Serek zmiksować z cukrem pudrem, następnie powoli, cały czas miksując, wlać ostudzoną całkowicie (ale płynną) żelatynę. Masę serową wylać na herbatniki. Na masie gęsto ułożyć maliny. Ciasto wstawić do lodówki.
3. Galaretki agrestowe przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Gdy zaczną tężeć, wylać je na wierzch ciasta. Całość ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Serek zmiksować z cukrem pudrem, następnie powoli, cały czas miksując, wlać ostudzoną całkowicie (ale płynną) żelatynę. Masę serową wylać na herbatniki. Na masie gęsto ułożyć maliny. Ciasto wstawić do lodówki.
3. Galaretki agrestowe przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia. Gdy zaczną tężeć, wylać je na wierzch ciasta. Całość ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wygląda obłędnie
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasta, a z malinkami szczególnie.
OdpowiedzUsuń