Przepyszne domowe masełko z Allium

Latem robimy je na okrągło! Niesamowicie zdrowe, pachnące i przepyszne masło. Wspaniale wzbogaci smak pieczywa i doprawi jajecznicę. 
Składniki:
  • 400 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • mały pęczek szczypiorku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mały pęczek koperku
  • sól do smaku (można pominąć)

Sposób przygotowania:
Masło wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Miękkie przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno zieleninę oraz (opcjonalnie) trochę soli do smaku. Zmiksować, zajadać.







2 komentarze:

  1. Moje dzieci uwielbiają takie własne masełka, wtedy nawet sam chleb smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo często robię takie masełko dla moich wnuczków, a i my sami się nim zajadamy jest skarbnica witamin.

    OdpowiedzUsuń