Doskonale przegoni głód, a przy tym jest lekka i mega smaczna. Świetny sposób na przekąskę w pracy albo lekką kolację.
Składniki:
- 1 brokuł
- 2-3 jajka na twardo
- 150 g sera feta
- 150 g kukurydzy z puszki
- garść ziaren słonecznika
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Brokuł gotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie przelać zimną wodą, odsączyć. Podzielić na mniejsze różyczki. Jajka pokroić w ósemki, fetę w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wkładać na przemian do salaterki (sałatki nie trzeba będzie już mieszać, dzięki czemu jajka i feta się nie pokruszą). Całość zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Wierzch obsypać ziarnami słonecznika podprażonymi wcześniej na suchej patelni.