Sałatka fiesta

Świetnie sprawdzi się na wszelkie uroczystości, domówki oraz w sezonie grillowym. To idealny dodatek do grillowanych mięs, ale jest tak pyszna, że można jeść i samą :)
Składniki:
  • 1 nieduży brokuł
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 2-3 jajka na twardo
  • 150 g sera feta
  • mała puszka kukurydzy 
  • garść płatków migdałowych
sos:
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Następnie przelać zimną wodą, odcedzić. Pomidorki pokroić na połówki, jajka na ćwiartki, fetę w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Na dnie naczynia ułożyć różyczki brokuła i powkładać pomiędzy nie ćwiartki jajek. Dodać pomidorki koktajlowe, fetę oraz kukurydzę. Całość polać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni i obsypać nimi wierzch sałatki.