Składniki:
- 1 nieduży brokuł
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 2-3 jajka na twardo
- 150 g sera feta
- mała puszka kukurydzy
- garść płatków migdałowych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 7 minut. Następnie przelać zimną wodą, odcedzić. Pomidorki pokroić na połówki, jajka na ćwiartki, fetę w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Na dnie naczynia ułożyć różyczki brokuła i powkładać pomiędzy nie ćwiartki jajek. Dodać pomidorki koktajlowe, fetę oraz kukurydzę. Całość polać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni i obsypać nimi wierzch sałatki.