Przekąska na ciepło gotowa w kilka chwil! Bułeczkami pachnie w całym domu i nie ma osoby, która by się na nie nie skusiła! Banalnie prosty przepis.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 parówek
- 50 g sera żółtego w kawałku
- ketchup
- garść sezamu
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
Każdą parówkę przekroić na pół, a ser pokroić na 10 pasków. Ciasto francuskie podzielić na 10 równych części. Kawałki ciasta posmarować po środku ketchupem. Na ketchupie układać po jednej połówce parówki i po jednym pasku sera żółtego. Następnie parówki i ser zawijać w ciasto formując podłużne bułeczki (delikatnie przyciskać brzegi ciasta, aby się skleiło). Wierzch bułeczek naciąć po skosie kilka razy nożem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować je z wierzchu rozbitym jajkiem i oprószyć sezamem. Piec ok. 20 min w 200 stopniach.
Aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je, moje dzieci często o nie proszą:)
OdpowiedzUsuń