Sałatka Speedy Gonzales

Tak szybka w przygotowaniu, że będzie gotowa w kilka chwil! Idealna dla gości - na domowej imprezie zniknęła ze stołu jako pierwsza. W smaku rewelacja! Robię ją bardzo często, również na co dzień.

Składniki:
  • sałatka meksykańska w puszce - 400 g
  • boczek surowy wędzony - 100 g
  • mozzarella w kulce - 220 g
  • pomidory suszone w oleju z ziołami - słoik 280 g
  • pieprz
Sposób przygotowania:
Pomidory odsączyć z oleju (nie pozbywać się całego oleju - 3 łyżki oleju z ziołami odlać do szklanki, potem dodamy je do sałatki). Odsączone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Mozzarellę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w paski i usmażyć na patelni, na lekko chrupiąco. Pomidory, mozzarellę i boczek połączyć w salaterce z sałatką meksykańską z puszki. Do całości dodać 3 łyżki oleju z ziołami oraz pieprz do smaku. Wymieszać.