Wszyscy krzyczą: jakie to dobre, podaj przepis! Przekąska hit na imprezy, święta, wszelkie spotkania przy stole. Robię je naprawdę błyskawicznie. Są przepyszne.
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (170 g)
- 3 jajka na twardo
- mały pęczek szczypiorku
- 1-2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Dodać starte na tarce jajka, posiekany drobno szczypiorek oraz majonez. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastę rozsmarować na plackach tortilli, a następnie placki zawinąć w roladę. Rolady zawinąć w folię spożywczą/aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Przed podaniem pokroić na plastry.