Puszysta babka z brzoskwiniami

Mięciutka, słodka, wilgotna babka z kawałkami brzoskwiń. Szybciutka w przygotowaniu! Dzieci ją uwielbiają, dorośli też - na jednym kawałku się nie skończy!
Składniki:
  • forma (z kominem) do babki, średnica ok. 21 cm 
  • 4 jajka, rozmiar M
  • nieco ponad 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 łyżek majonezu
  • 80 g mąki tortowej
  • 90 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • brzoskwinie z puszki - 5 połówek
dodatkowo:
  • odrobina masła
  • bułka tarta do obsypania formy
  • cukier puder do posypania wierzchu babki
Sposób przygotowania:
1. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Dodać majonez, zmiksować. Zmniejszyć obroty miksera do najniższych i partiami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Miksować niezbyt długo, tylko do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać do masy brzoskwinie pokrojone w niedużą kostkę i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Formę posmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Przelać do niej ciasto. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-185 stopni na 35 minut. Gotową, ostudzoną babkę ostrożnie wyjąć z formy i oprószyć cukrem pudrem.