Składniki: Sposób przygotowania:
- 2 woreczki kaszy jęczmiennej perłowej
- pęczek zielonych szparagów
- 1 ogórek szklarniowy (lub 2-3 gruntowe)
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/4 szklanki oliwy/oleju
- sok z połowy cytryny
- 1 duży ząbek czosnku (przecisnąć przez praskę)
- sól i pieprz do smaku
Kaszę ugotować wg przepisu z opakowania, odsączyć i ostudzić. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki. Gotować przez 5 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie przelać zimną wodą i odsączyć. Pokroić je na nieduże kawałki, dodać kaszę, pokrojony w kostkę ogórek oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników i wymieszać.
Uwielbiam Waszego bloga, jest prowadzony bardzo estetycznie aż chce się do niego zajrzeć , a przepisy szybkie i proste. Dziękuję.
OdpowiedzUsuńDziękujemy. Bardzo miło się zrobiło 😄
Usuń