Składniki:
Sposób przygotowania:
- forma o średnicy 22 cm
- okrągłe biszkopty, ok. 14 sztuk
- 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 płaskie łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki wrzątku (do żelatyny)
- 3-4 garście czerwonych porzeczek
- 1 galaretka, np. agrestowa
1. Żelatynę rozpuścić dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku i odstawić do wystudzenia (co jakiś czas zamieszać). Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim biszkopty.
2. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Następnie powoli, cały czas miksując, dolewać ostudzoną całkowicie (ale płynną!) żelatynę. Masę serową przełożyć na biszkopty i ułożyć na niej porzeczki. Całość wstawić do lodówki.
3. Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania, odstawić do wystudzenia. Gdy zacznie tężeć, wylać ją na wierzch ciasta. Całość ponownie wstawić do lodówki (na kilka godzin lub całą noc).
UWIELBIAM WASZEGO BLOGA
OdpowiedzUsuńDziękujemy!
Usuń