Pyszne kotleciki szu szu

Idealne na rodzinny obiad mięciutkie kotlety w paprykowo-czosnkowej panierce. Smakują wszystkim, a szczególnie uwielbiają je dzieci.
Składniki:
  • filet z piersi kurczaka - ok. 750g
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 żółtka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • słodka papryka, sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki oleju + olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze plastry o podobnej wielkości i grubości. Następnie kotlety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. W dużej misce połączyć mąkę, jogurt, żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek i 4 łyżki oleju. Całość doprawić słodką papryką, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. W marynacie zanurzyć mięso (kotleciki powinny być całe pokryte marynatą). 
2. Kotlety smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na rumiano z obu stron.