Wyrazista surówka, która świetnie podkreśli smak drugiego dania. Dużym plusem jest to, że robi się ją bardzo szybko! Polecam! Składniki:
- 1 nieduża kapusta pekińska (lub pół większej)
- 2 małe czerwone cebule
- 1 ogórek szklarniowy
sos:
- 6 łyżek jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę
- łyżka drobno posiekanego koperku
- 2 łyżeczki miodu
- odrobina soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować, cebule pokroić w pióra. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół. Przy pomocy łyżeczki wydrążyć pestki, a następnie ogórek pokroić w półplasterki. Warzywa połączyć w salaterce, zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników i dokładnie wymieszać.
Dziękuje za przepis, skorzystałam i zrobiłam dziś do obiadu, wszystkim smakowała bardzo, bardzo, bardzo:) polecam!!!!!
OdpowiedzUsuń