Ekspresowa sałatka, która szybko przegoni głód. Polecam na śniadanie, kolację lub lunch w pracy. Jest pyszna, świeża i pachnąca wiosną!
Składniki:
- 1 nieduży brokuł
- 1 ogórek szklarniowy
- 3 jajka
- garść posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku (przecisnąć przez praskę)
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Brokuł podzielić na różyczki i gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Następnie przelać zimną wodą, odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Ogórek obrać i pokroić na półplasterki.
2. Różyczki brokułu, jajka i ogórki układać na przemian na dużym talerzu. Całość polać po wierzchu sosem przygotowanym z wymienionych składników, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem.