Muffinki z budyniem - puszyste jak chmurki

Robię zawsze podwójną ilość, bo cieszą się w domu ogromnym powodzeniem. Pracy przy nich niewiele - ekspresowe!

Składniki na 12 sztuk:
    ciasto:
    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 1 szklanka mleka 
    • 1 jajko
    • 100 g masła (rozpuścić w rondelku, ostudzić)
    • 1 szklanka cukru
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    nadzienie:
    • budyń waniliowy/śmietankowy, opakowanie 40 g
    • mleko do przygotowania budyniu, ok. 400 ml
    Sposób przygotowania:
    1. Budyń ugotować wg przepisu z opakowania, ale w ciut mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml), by był bardziej gęsty. Odstawić do ostygnięcia. 
    2. Wszystkie składniki na ciasto (powinny być w temp. pokojowej) połączyć w dużej misce i zmiksować na gładką masę. Połowę masy wlać do foremek. Następnie do każdej foremki dodać 1 łyżeczkę wystudzonego budyniu i zalać pozostałą częścią masy. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.