Pyszne ciasto z owocami i białą czekoladą w środku. Idealne pod kawę, herbatę lub mleko. Bardzo prosty przepis!
Składniki:keksówka 11x30 cm, szklanka 250 ml 4 jajka "L" (w temp. pokojowej) 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki oleju 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g białej czekolady 2 garście borówek (można zastąpić innymi owocami)
1. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać olej i wmiksować do masy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i stopniowo dodawać do masy miksując na najniższych obrotach (krótko - tylko do połączenia składników). Na koniec dodać posiekaną nożem białą czekoladę i wmieszać ją szpatułką do ciasta.
2. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-55 minut (do "suchego patyczka"). Przed podaniem wierzch ciasta można oprószyć cukrem pudrem.