Świetna przekąska na świąteczny lub imprezowy stół. Jajka ładnie prezentują się na stole, a pierzynka z chrzanem dodaje im charakteru 👌
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 jabłko
- skyr naturalny, kubeczek 150 g
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól i pieprz do smaku
- pół pęczka szczypiorku (posiekać)
1. Przygotować pierzynkę: z utartego na grubych oczkach tarki jabłka odcisnąć sok i przełożyć je do miseczki. Dodać skyr, chrzan oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pierzynkę odstawić na 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
2. Jajka obrać i przekroić na pół. Jedno z żółtek wyjąć i utrzeć na tarce.
3. Na półmisek wyłożyć równomiernie pierzynkę, następnie położyć na niej połówki jajek. Między jajka rozsypać utarte żółtko, wierzch udekorować szczypiorkiem.
wygladaja apetycznie, aż ślinka leci
OdpowiedzUsuńrewelacja potwierdzam, wygladaja cudownie
OdpowiedzUsuń