Jajka z wiosennym farszem

To ostatnio nasza ulubiona wersja jajek faszerowanych. Przygotowuję je szybciutko i zawsze robię trochę więcej wiedząc, jak bardzo każdemu smakują. 

Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 rzodkiewki
  • 1,5 łyżki pokrojonej w drobną kosteczkę cebuli (sparzyć na sitku wrzątkiem)  
  • czubata łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski (można je trochę rozgnieść widelcem lub pokruszyć w dłoniach). Rzodkiewki utrzeć na małych oczkach tarki, lekko odcisnąć z nich nadmiar wody, przełożyć do miski z żółtkami. Dodać cebulę, koperek i majonez. Całość doprawić do smaku i wymieszać. Gotowym farszem wypełnić białka.

3 komentarze:

  1. wygladaja smakowicie, pachnie wiosna

    OdpowiedzUsuń
  2. te jajeczka beda u mnie na Wielkanocnym stole

    OdpowiedzUsuń
  3. rzeczywiście pięknie to wygladaja, takie zrobię na stół Wielkanocny

    OdpowiedzUsuń