To ostatnio nasza ulubiona wersja jajek faszerowanych. Przygotowuję je szybciutko i zawsze robię trochę więcej wiedząc, jak bardzo każdemu smakują.
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 3 rzodkiewki
- 1,5 łyżki pokrojonej w drobną kosteczkę cebuli (sparzyć na sitku wrzątkiem)
- czubata łyżka posiekanego koperku
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i przełożyć do miski (można je trochę rozgnieść widelcem lub pokruszyć w dłoniach). Rzodkiewki utrzeć na małych oczkach tarki, lekko odcisnąć z nich nadmiar wody, przełożyć do miski z żółtkami. Dodać cebulę, koperek i majonez. Całość doprawić do smaku i wymieszać. Gotowym farszem wypełnić białka.
wygladaja smakowicie, pachnie wiosna
OdpowiedzUsuńte jajeczka beda u mnie na Wielkanocnym stole
OdpowiedzUsuńrzeczywiście pięknie to wygladaja, takie zrobię na stół Wielkanocny
OdpowiedzUsuń