Podaję ją do mięs z grilla albo na obiad do kotleta czy kurczaka zamiast ziemniaków i surówki. Przepyszna i zdrowa!
Składniki:
- 1 kg młodych ziemniaczków
- 4-5 ogórków kiszonych
- pół czerwonej cebuli
- garść posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
- pół pęczka koperku (posiekać)
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszorować lub obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w piórka. Warzywa połączyć w salaterce i zalać sosem przygotowanym z wymienionych składników. Całość delikatnie wymieszać. Wierzch sałatki posypać szczypiorkiem.