Placuszki z serka waniliowego

Szybciutkie, mięciutkie, wilgotne placuszki z serka homogenizowanego. Sprawdzą się na śniadanie czy podwieczorek, ale też jako przekąska w ciągu dnia:)

Składniki (użyłam szklanki o pojemności 250 ml):
  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego (2 x opakowanie 200 g)
  • 2 jajka, rozmiar "M"
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zmiksować i na chwilę odstawić. W tym czasie rozgrzać patelnię z niedużą ilością oleju. Ciasto kłaść na patelnię łyżką, placuszki smażyć z obu stron na rumiano. Gotowe odkładać na talerz z ręcznikiem papierowym. Przed podaniem placuszki można oprószyć cukrem pudrem.