Sałatka rach-ciach

Robię ją często na co dzień, ale również na większe okazje, żeby poczęstować gości. To jedna z moich ulubionych sałatek na szybko. Rach-ciach i gotowa!

Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jabłko
  • marchew z groszkiem ze słoika (ok. 400 g)
  • 1 por
sos:
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego/śmietany
  • 1 czubata łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka obrać i pokroić w kostkę, obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki, marchewkę z groszkiem odsączyć z zalewy, pora pokroić w cienkie półtalarki (można go sparzyć na sitku wrzątkiem, jeśli chcemy, by był mniej ostry). Wszystko połączyć w salaterce, dodać sos przygotowany z wymienionych składników, dokładnie wymieszać.

1 komentarz: