Omlet z jabłkami

Pyszniutki omlet na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Dzieci go uwielbiają, a i dorośli podkradną kawałek :)

Składniki:
  • 1 jajko
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • łyżeczka cukru
  • 4 łyżki mąki
  • szczypta sody oczyszczonej
  • odrobina kurkumy (dla ładnego koloru, można pominąć)
  • 1 jabłko
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania wierzchu
Sposób przygotowania:
1. Jajko wbić do miski, dodać jogurt i cukier, zmiksować. Następnie dodać mąkę, sodę oraz kurkumę i zmiksować krótko na niskich obrotach miksera. Na koniec dodać obrane utarte jabłko i wmieszać je do ciasta. 
2. Ciasto wyłożyć na rozgrzaną patelnię z niedużą ilością oleju i równomiernie rozprowadzić. Omlet smażyć na średnim ogniu po kilka minut z obu stron, na rumiano. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.