Tak przygotowane jajka smakują przepysznie! To szybka i efektowna przekąska na wszelkie okazje: domowe imprezy, uroczystości i oczywiście Wielkanoc.
Składniki:
- 5 jajek
- 100 g twarogu półtłustego
- 3 ogórki konserwowe
- pół małej cebuli
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- garść posiekanego szczypiorku do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Twaróg i żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, jogurt oraz pokrojone w drobną kosteczkę cebulę i ogórki. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotową pastę nakładać na białka. Wierzch udekorować szczypiorkiem.