Jajka faszerowane twarożkiem

Tak przygotowane jajka smakują przepysznie! To szybka i efektowna przekąska na wszelkie okazje: domowe imprezy, uroczystości i oczywiście Wielkanoc.

Składniki:
  • 5 jajek
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 3 ogórki konserwowe
  • pół małej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • garść posiekanego szczypiorku do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Twaróg i żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, jogurt oraz pokrojone w drobną kosteczkę cebulę i ogórki. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotową pastę nakładać na białka. Wierzch udekorować szczypiorkiem.