Pychotki z nadzieniem brzoskwiniowo-serowym

Szybki deser z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Rodzinka zjadła ze smakiem i nie może się doczekać kiedy znów go przygotuję :)
Składniki:
  • 2 opakowania ciasta francuskiego XXL
nadzienie serowe:
  • 250 g półtłustego twarogu
  • 50 ml śmietany kremówki
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 10 g miękkiego masła
  • 1 małe żółtko
dodatkowo: 
  • brzoskwinie z puszki - 10 połówek
  • żółtko do posmarowania wierzchu ciasta
Sposób przygotowania:
1. Przygotować nadzienie serowe: ser zmielić przez maszynkę (lub utrzeć na tarce), dodać śmietanę, cukry, masło i żółtko, wszystko utrzeć mikserem.
2. Pierwsze ciasto francuskie podzielić na 10 równych części. Na każdy kawałek położyć nadzienie serowe i połówkę brzoskwini. Drugie ciasto również podzielić na 10 równych części. Każdy kawałek przeciąć w trzech miejscach (tak jak na zdjęciu). Kawałki ciasta z nadzieniem przykryć naciętymi kawałkami ciasta. Brzegi (z każdej strony) docisnąć widelcem, tak żeby się skleiły. 
3. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować z wierzchu rozbitym żółtkiem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut.