Sałatka DWA SMAKI

Pyszne połączenie smaków w jednej szybkiej dwuwarstwowej sałatce. Ładnie wygląda, jest niesamowicie smaczna i pasuje na każdą okazję.

Składniki:
  • 500 g ugotowanych buraków
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • koperek do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Pokrojone w kostkę buraki przełożyć do miski. Dodać czubatą łyżkę mojonezu oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć pokrojone w kostkę jajka, ogórki i cebulkę. Do nich również dodać czubatą łyżkę majonezu, sól oraz pieprz do smaku i wymieszać.
2. Buraki wyłożyć na spód przezroczystej salaterki i wyrównać z wierzchu łyżką. Na buraki wyłożyć teraz drugą warstwę sałatki przygotowaną z jajek, ogórków i cebulki. Wierzch wyrównać łyżką i udekorować koperkiem.