Takie urocze jajeczka przygotujesz naprawdę szybko. U mnie zawsze są hitem na stole. Kolorowe i apetyczne - trudno się im oprzeć!
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 100 g twarogu półtłustego
- pół małej cebuli
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól i pierz do smaku
- kilka rzodkiewek
- kawałek ogórka
1. Rzodkiewki i ogórka pokroić na cieniutkie plasterki. Przełożyć je do osobnych miseczek, posypać solą, wymieszać i odstawić na 10 minut, aby zmiękły.
2. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Twaróg i żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, majonez i jogurt. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastę nakładać na białka. Następnie jajka dekorować plasterkami rzodkiewek i ogórka (każdy plasterek składać dwukrotnie na pół i lekko wsuwać do farszu).