Wiosenne jajka faszerowane

Takie urocze jajeczka przygotujesz naprawdę szybko. U mnie zawsze są hitem na stole. Kolorowe i apetyczne - trudno się im oprzeć!

Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g twarogu półtłustego
  • pół małej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pierz do smaku
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek ogórka
Sposób przygotowania:
1. Rzodkiewki i ogórka pokroić na cieniutkie plasterki. Przełożyć je do osobnych miseczek, posypać solą, wymieszać i odstawić na 10 minut, aby zmiękły.
2. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Twaróg i żółtka przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, majonez i jogurt. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastę nakładać na białka. Następnie jajka dekorować plasterkami rzodkiewek i ogórka (każdy plasterek składać dwukrotnie na pół i lekko wsuwać do farszu).